‘’Met de AgraClean voldoe ik aan de regeling voor het aanvoeren van vee''
‘’Met de AgraClean voldoe ik aan de regeling voor het aanvoeren van vee''
‘’Met de AgraClean voldoe ik aan de regeling voor het aanvoeren van vee''

Algemene voorwaarden

Leverings- en betalingscondities

1. Producten: Geringe afwijkingen in kleur, ontwerp en kwaliteit, anders dan vermeld, zijn niet uit te sluiten. Recht om technische veranderingen en uitvoeringen van de producten door te voeren is aan ons. Prijzen zijn onder voorbehoud.

2. Retourzendingen: Retourzendingen, mits met ons overeengekomen, moeten binnen 8 dagen voor uw rekening in originele verpakking en ongebruikt teruggestuurd worden. Producten die op uw verzoek zijn aangepast worden niet teruggenomen.

3. Betaling: Binnen 14 dagen, na ontvangst van factuur.
 

Reinigen en ontsmetten

Om de verspreiding van dierziekten te voorkomen of te beperken moet ieder bedrijf waar tien of meer evenhoevigen worden gehouden, een (eenvoudige) wasplaats hebben. De reiniging en ontsmetting (R&O) van het vervoersmiddel dat dieren op het bedrijf heeft gelost, moet op deze plaats gebeuren. Als houder moet u daaraan medewerking verlenen. Dat staat beschreven in de Regeling Preventie. De Algemene Inspectiedienst controleert de naleving van deze regeling. De wasplaats en het bedrijf moeten aan een aantal zaken voldoen:

- INRICHTINGSEISEN

(Bijlage 9, Regeling Preventie)

 1. Het vervoersmiddel (of vervoerseenheid) moet in zijn geheel op de wasplaats passen.
 2. De vloer van de wasplaats moet vloeistofdicht zijn. Ook moet er een goede afvoer aanwezig zijn. Water, al dan niet gemengd met vloeistoffen die voor R&O gebruikt worden, kan zo niet in de bodem of het grondwater terechtkomen.
 3. De wasplaats moet zijn voorzien van voldoende water waarmee het vervoersmiddel kan worden gereinigd en ontsmet, bijvoorbeeld een hogedrukspuit.
 4. De plaats moet zodanig verlicht zijn dat het reinigen en ontsmetten altijd naar behoren kan worden gedaan.
 5. Op uw bedrijf moeten voldoende reinigings- en (toegelaten) ontsmettingsmiddelen aanwezig zijn.
 6. Ook is er een voorziening aanwezig waarmee de ontsmettingsmiddelen kunnen worden toegepast, zoals een hogedrukspuit.
 7. Op uw bedrijf is tevens een plaats aanwezig waar chauffeurs hun handen kunnen wassen met warm water en zeep.
 8. Bedrijfsoveralls en (eventueel) bedrijfslaarzen moeten aanwezig zijn.
 9. Tot slot moet er een plaats zijn waar gebruikte laarzen kunnen worden gereinigd.

U voldoet met de Agraclean aan de eerste 2 regels zoals hierboven is beschreven. Dit betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor de overige punten zoals hierboven beschreven. Camposa bv kan niet aansprakelijk worden gesteld over de punten 3 t/m 9.

 

Garantie

Op de lasnaden van de Agraclean zit een garantie van 5 jaar. Deze zijn onder Kiwa certificatie geproduceerd en door Genap B.V. gegarandeerd, mits de wasplaats voor zijn oorspronkelijke doel wordt gebruikt. Ondanks dat de wasplaats van een versterkte PVC folie met het KIWA keurmerk is gemaakt, kunnen lekkages door onverantwoord gebruik ontstaan. Daarom vallen deze mogelijk ontstane lekkages dan ook buiten de garantie. De Agraclean zit in de geleverde doos, waarbij de volgende artikelen zijn meegestuurd:

 • De wasplaats, reeds voorzien van twee doorvoeren 50 mm,
 • Deze gebruiksaanwijzing,
 • Een slangtule 50 mm,
 • Een puntstuk 1 ½“,
 • Een eindkap,
 • Indien van toepassing een slang met 50 mm diameter.

Hoe aan te sluiten en te gebruiken?

 1. Zorg dat de plaats waar u de Agraclean wilt neerleggen schoon is en dat kleine scherpe deeltjes/steentjes worden verwijderd. Ondanks de versterkte PVC folie zouden deze delen de wasplaats kunnen beschadigen. Check daarom ook uw banden op mogelijke scherpe delen.
 2. Haal de wasplaats uit de doos en rol deze uit op de plaats waar u het voertuig wil afspuiten. Zorg hierbij dat één van de doorvoeren op het laagste punt ligt.
 3. Schuif de slang over de slangtule en stop vervolgens de slangtule in de doorvoer die op het laagste punt ligt.
 4. Zorg ervoor dat de slang in de mestput uitkomt.
 5. Draai de eindkap op het puntstuk en stop vervolgens het puntstuk in de hoogst gelegen doorvoer.
 6. Voor zowel het puntstuk als de slangtule geldt dat u deze kunt verlijmen indien u dat wenst. Dit kan met PVC lijm.
 7. U bent nu klaar om te beginnen met te reinigen en ontsmetten. Veeg uw aanhanger grondig uit om het reinigen te vergemakkelijken en de afvoer vrij te houden. Vervolgens adviseren wij u om de reinigings- en ontsmettingsvoorschriften in acht te houden.
 8. Na reiniging en ontsmetten dient u de wasplaats schoon te maken en droog op te vouwen/rollen.Camposa wenst u veel plezier en gebruiksgemak met de Agraclean!

Ervaringen

Stichting kinderboerderij De Ridder uit Purmerend: '' Om aan het keurmerk voor kinderboerderijen te voldoen ben je verplicht een wasplaats te hebben, daarom hebben wij de AgraClean aangeschaft. Goedkoop en kwaliteit!''

A.H. Noord - Schapenhouderij: '' Een lage investering en is overal te gebruiken! Tevens een goede oplossing voor het aanvoeren van vee, hiermee voldoe ik aan de regeling.''

Meer ervaringen